Politika zasebnosti

Naša politika zasebnosti je sestavljena v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Določa pogoje uporabe spletne strani in spletne trgovine www.voga-home.com, ki jo upravlja družba VOGA, d.o.o. (v nadaljevanju: ponudnik) ter pogoje obdelave osebnih podatkov, ki jih zbira ponudnik.

Varstvo osebnih podatkov

Ponudnik preko spletne strani www.voga-home.com zbira osebne podatke kupcev in jih kot upravljavec osebnih podatkov obdeluje v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

Naša politika glede varovanja osebnih podatkov:

  • Podatkov o naših kupcih nikoli ne dajemo v najem, jih ne prodajamo in ne dovolimo, da bi jih obdelovala katerakoli tretja oseba, razen naših pogodbenih obdelovalcev osebnih podatkov.
  • Pogodbenim obdelovalcem omogočamo obdelavo osebnih podatkov samo pod pogojem, da imajo zadostno raven varstva osebnih podatkov, kot je določena z veljavno zakonodajo.
  • Osebne podatke hranimo dokler je to nujno potrebno za izpolnjevanje namena, zaradi katerega so bili zbrani oziroma do preklica privolitve posameznika.
  • Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov naših kupcev. Za njihovo varovanje je odgovoren tudi registriran kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varovanje svojega uporabniškega imena in gesla, ter s protivirusno zaščito svoje naprave.
  • Osebne podatke obdelujejo samo za to pooblaščene osebe ponudnika in pooblaščene osebe naših pogodbenih obdelovalcev.
  • Pravila o varstvu osebnih podatkov bomo v bodoče spreminjali in dopolnjevali v skladu s spremembami zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov.

Zbiranje osebnih podatkov in način privolitve za njihovo obdelavo

  • Ponudnik zbira osebne podatke preko varne povezave (SSL) in jih s kriptiranjem ščiti med njihovim prenosom po spletu.
  • Ponudnik zbira in obdeluje osebne podatke izključno na osnovi privolitve posameznika.
  • V primeru stika ponudnika prek kontaktnega obrazca se vneseni osebni podatki uporabijo izključno za pošiljanje odgovora na zastavljeno vprašanje oziroma povpraševanje. Podatki se preko elektronske pošte prenesejo v e-poštni predal ponudnika. Stranka svojo privolitev izrazi s pritiskom na gumb za pošiljanje.
  • Na vseh ostalih spletnih obrazcih, ki vključujejo oddajo osebnih podatkov, so privolitve navedene kot izbirna polja in stranka svojo privolitev izrazi z označitvijo privolitve. Izražena privolitev se upošteva ob potrditvi spletnega obrazca.
  • Privolitve, ki vključujejo strinjanje s Splošnimi pogoji poslovanja, so obvezne za potrditev spletnega obrazca.

Namen obdelave zbranih osebnih podatkov

  • Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za namen, za katerega so bili zbrani in za katerega ima privolitev posameznika.
  • Osebne podatke kupcev spletne trgovine bomo uporabili izključno za potrebe vodenja uporabniških računov (pošiljanje obvestil po e-pošti ob vsaki spremembi statusa uporabniškega računa) in izpolnjevanje naročil (pošiljanje obvestil po e-pošti ob vsaki spremembi statusa naročila, npr. ob oddaji naročila, ob prejetem plačilu, ob odpošiljanju blaga, dostavi, pošiljanju računa, izpolnjevanju reklamacij, uveljavljanju garancije in drugih spremembah, povezanih z naročilom).
  • Osebne podatke strank, ki so privolile v prejemanje obvestil o naših novostih, dogodkih in ponudbah, bomo uporabili izključno za obveščanje po e-pošti največ enkrat mesečno.
  • Osebne podatke strank, ki nam na spletni strani prek obrazca za stik oddajo sporočilo, bomo uporabili izključno za odgovor na zastavljeno prijavo oziroma povpraševanje.

Postopek uveljavljanja pravic posameznika

  • Za vse informacije o obdelavi osebnih podatkov oziroma vaših pravicah kot posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki (pravica do dostopa, popravka, izbrisa, omejitve obdelave, prenosljivosti in ugovora), lahko kontaktirate upravljalca osebnih podatkov VOGA, d.o.o., Industrijska cesta 5, SI-1290 Grosuplje, po pošti, elektronski pošti na info@voga-home.com ali na telefon 01 786 61 40.
  • Stranke z uporabniškim računom na spletni strani lahko svoje osebne podatke spreminjajo v svojem profilu brez omejitev.
  • Upravljalec bo na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odgovoril brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.
  • Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas upravljalec zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da vas ne more zanesljivo identificirati.

Odjava od obveščanja

  • Od prejemanja obvestil po elektronski pošti se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na povezavo za odjavo. Od prejemanja obvestil na GSM številko se lahko odjavite s povratnim sporočilom z vsebino »Odjava«.
  • V kolikor obvestila kljub odjavi še vedno prejemate, se vam za to iskreno opravičujemo in vas prosimo, da nas na to takoj opozorite.

Pravica do pritožbe

Če menite, da naša obdelava osebnih podatkov krši veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico podati pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, na naslov Informacijski pooblaščenec, Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana, tel. 01 230 97 30, e-pošta gp.ip@ip-rs.si.

VOGA Home, junij 2019

Košarica

loader
Top